I Rosa har vi mange traditioner, og vores traditioner er noget af det, der binder huset sammen. Vores traditioner er bundet op på pædagogiske overvejelser, så vi bruger de anledninger, vi har, til for eksempel at underbygge vores naturtema. Det gør vi med vores årlige planteuge, hvor vi inviterer forældre og bedsteforældre med til en plantedag. I løbet af foråret og sommeren følger vi med i, hvordan planterne vokser, og bruger dem måske også i vores madlavning.
I december måned er højdepunktet vores luciaoptog. Det er de ældste børn i børnehaven, der går luciaoptog, mens deres yngre kammerater kigger på. Til sidst mødes vi alle i vores fællesrum, hvor vi sammen synger flere julesange.
December måned er selvfølgelig julemåned hos os fyldt med hyggelige juleaktiviteter på alle stuer. Men det er også i december måned, vores drillenisser flytter ind. Drillenisserne laver ballade, både på stuerne og hjemme hos børnene, for i løbet af juletiden kommer drillenissen nemlig også på besøg hjemme hos jer.
Udklædning er også noget, vi rigtig godt kan lide. Derfor holder vi naturligvis også både fastelavn og halloween.
Når påske nærmer sig, går vi i gang med at forberede vores traditionsrige påskefrokost: Vi sår karse, så vi kan følge med i, hvordan den vokser, og glæde os til at spise den til frokosten. Vi pynter selvfølgelig også op, så vi får en festlig og hyggelig dag.
Vi vil gerne tage afsked med vores ældste børn med manér. Derfor inviterer vi dem til en overnatning her i Rosa, inden de skal starte på fritidshjem og i skole - og de elsker det. De børn, der ikke så godt kan lide at sove ude, bliver hentet om aftenen og sover hjemme. De kommer igen den næste dag, hvor vi spiser en fælles brunch.