Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

Det gode forældresamarbejde 

Vi går højt op i at skabe gode vilkår for et gensidigt og inkluderende forældresamarbejde med en god og åben dialog. Vi ved nemlig, at når forældres og pædagogers viden forenes, gavner det Rosas, og ikke mindst børnenes, udvikling og trivsel. 

Er man en institution med mange børn og faciliteter, betyder det noget helt særligt at ramme balancen mellem den formelle nyhedsstrøm fra eksempelvis nyhedsbreve og den nærværende interaktion, som findes i hverdagen og på stueplan.

Vi anvender den digitale platform, Aula, til den kommunikation mellem forældre og personale. Her lægger vores pædagoger og medhjælpere ugentligt opdateringer op i form af dagbøger, aktivitetsbeskrivelser og anden praktisk information. Det er også her, at I som forældre kan videregive information og beskeder til personalet. Samtidigt står vores pædagoger med glæde klar til at fortælle om det, som har fyldt noget for netop jeres barn i løbet af dagens gang.

Vi inviterer på forældrekaffe et par gange hvert år - både på tværs af institutionen og på stuerne -  hvor forældre og personale er velkomne til at komme forbi og tale om stort og småt. Det er en god anledning til at få sat ansigt på de andre forældre og jeres barns legekammerater.

Forældremøder

Vi har et årligt forældremøde for hele Rosa, hvor forældregruppen mødes og taler om de ting, der rører sig. Vi har ikke et fast format for forældremøderne - de varierer fra år til år og alt efter behov.

Derudover har vi forældrerådsmøder fire gange om året, hvor blandt andet tilsynsrapporten bliver afstemt.

Forældresamtaler

Vi tilbyder altid en indkøringssamtale, når jeres barn starter - enten i vuggestuen eller børnehaven. Ca. 3-6 måneder efter opstart tilbyder vi en valgfri trivselssamtale for at sikre, at vi fortsætter det gode samarbejde om jeres barns udvikling og trivsel.

Inden jeres barn starter i børnehave, inviteres I til en samtale, hvor vi snakker om det nye kapitel, som overgangen fra vuggestue til børnehave er, og både en pædagog fra vuggestuen og børnehaven er med. Den næste fastlagte samtale ligger, før børnene skal starte i skole, det vil sige, når de er fyldt 5 år. Her holder vi en samtale med fokus på vidensoverdragelse, hvor forældre og pædagoger sammen vurderer, om barnet er klar til skolestart.

Det er vigtigt, at vi altid er opdaterede på, hvad der rører sig i børnenes liv, og derfor er I altid mere end velkomne til at tage fat I os, hvis der er noget, I har brug for at tale med os om, så kan vi aftale en tid til et møde.

I Rosa lægger vi vægt på inklusion, og børnenes forskellige behov tænkes ind i hverdagens pædagogik. Vi tilbyder derfor et særligt tæt samarbejde med forældre, der har børn med særlige behov. I kan også altid som forældre bede om en samtale med en af vores pædagoger, hvis I har brug for at snakke i enrum.

Forældreråd

I forældrerådet er du med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om i Rosa. Du har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. Du kommer tæt på dagligdagen i Rosa og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.

Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder. Valg til forældrerådet sker en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Du kan i mellemtiden kontakte Rosas pædagogiske leder for deltagelse. Forældrerådet holder møder fire gange om året.

Man skal desuden være er en del af forældrerådet, for at blive udpeget til forældrebestyrelsen.

Forældrebestyrelse

I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.

Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.

Læs mere om forældreindflydelse her.