I Rosa sætter vi stor pris på næringsrig, sund og varieret mad, og måltiderne er vigtige faste holdepunkter for os i løbet af dagen. Vi er så heldige, at vi har vores egen kok, som forsyner os dagen igennem med lækre snacks og ved middagstid med en veltilberedt frokost, som børnene hjælper med at servere.
Vi arbejder med bæredygtighed, økologi og madspild.
Med udgangspunkt i sæsonens råvarer, har vi bæredygtighed for øje. Vi køber helst danske varer- ligesom vi har stort fokus på at genbruge rester og undgå overproduktion.
Vi har guldmærket i økologi (økologi > 90%) og har som nyt tiltag forøget fokus på køkkenets klimaaftryk, som vi dagligt arbejder på at nedsætte.
Selvfølgelig affaldssorterer vi- en god vane vi også opfordrer til at børnene deltager i.
Vi laver hjemmelavet mad.
Vi sætter en stor ære i at producere alt fra bunden, og køber kun ganske få halv- og helfabrikata. Det giver os fuld kontrol over smag og konsistens samt sikrer et minimum af tilsætningsstoffer og et maksimum af gode næring-ditto.
Sukker.
Rosas sukkerpolitik tillader, at køkkenet bruger sukker i det omfang, det er ”nødvendigt”. Vi bruger derfor ganske lidt, og kun i forbindelse med tilsmagning af enkelte retter- eller produktion af f.eks. marmelade.
Workshops.
Flere gange årligt laver køkkenet workshops med fokus på en råvare eller et tema. Det kan f.eks. være om æbler, hvor børnene præsenteres for en variation af æbler i alle farver og størrelser. Eller det kan være om et tema som f.eks. julens krydderier.
Formålet er, at give plads til børnenes nysgerrighed omkring mad ved at lade dem se, røre, dufte og smage på tingene i et uformelt set up og i et tempo, der passer dem individuelt.
Læs mere om de overordnede retningslinjer for mad i dagsinstitutioner i Københavns Kommune: Mad i vuggestue og børnehave (kk.dk)
Se også vores NYE mad og måltidspolitik samt forældrerådets sukkepolitik. Klik her under ;-)